dimecres, 26 de maig del 2010

Bay Area


Bé, observant aquest pedaç de pont que ja us vaig comentar l'altre dia, que connecta el que és la ciutat de San Francisco, amb la part Est de la Badia, cap a Oakland, Berkeley, Richmond, San Leandro... avui us parlaré d'alguns llocs on vaig estar o que hi ha als voltants de San Francisco.

Comencem per la part Est: just creuar el pont (en aquesta foto sols s'observa un petit tros, ja que després de l'illa que hi ha just el mig, la Treasure Island, el pont continua) divises tot la zona del port comercial de Oakland (foto) a la teva dreta. Si no recordo malament, tots els ponts que connecten amb San Francisco o la Bay Area, són de pagament, normalment d'entrada a S.F. Depenent del pont, però és sol pagar entre els 4 o 5 $ cada cop. Imagineu-vos el volum de trànsit que hi ha, i les retribucions que se'n porta l'Ajuntament. Tot i que cal aclarir, que és una forma de recaptar ingressos per l'elevat cost que tenen de manteniment aquests ponts, ja que per exemple el Golden Gate Bridge, s'ha de pintar constantment, degut a la corrosió de la sal del mar.

Oakland (wiki), és la vuitena ciutat més gran de l'estat de Califòrnia i una important ciutat portuària de la costa Oest. Una ciutat molt atapeïda d'edificis, com s'observa a través de fotos de la seva vista aèria (foto). Potser una de les coses a destacar, és el seu llac, just a l'est del centre de la ciutat, el Lake Merritt. És una ciutat que la presència musical de diferents escenes és molt forta. Jo no vaig tenir molt de temps per investigar, però llegint una mica a través de la wikipedia potser llegiu quelcom que us pugui atraure de les coses que tenen, activitats que hi fan, ...

Si tirem cap al nord-oest, tenim que Oakland, fa frontera amb la ciutat de Berkeley (wiki), molt coneguda pel seu immens campus universitari, que es com un poble. És una ciutat amb molta vida, sobretot gràcies al jovent que hi estudia. També és una de les principals ciutats més lliberals dels Estats Units. I això, encara que sembli mentida, és respira en l'ambient pels carrers, sobretot, si us moveu per la zona al voltant del campus universitari, com seria un dels carrers amb més concurrència, Telegraph Avenue. On també hi ha dues mítiques mega botigues de discs, com són Amoeba Music i Rasputin Music, una quasi enganxada amb l'altre. És també una de les ciutats on el moviment vegetarià/vegà té més tirada, i on podreu trobar forces bars/restaurants d'aquesta cuina. Pels amants de la música underground, dir-vos que aquí en aquesta ciutat, hi ha la mítica sala de concerts, que es portada per gent voluntària, 924 St. Gilman Street, que obre els caps de setmana per dur a terme concerts, i algun dia entre setmana per altres activitats com ara cinema.

Si pugem més amunt en direcció nord-oest, tenim l'altre frontera que Berkeley ja toca amb el poble de El Cerrito (wiki), just al costat de Richmond (wiki), és on nosaltres vam estar vivint uns dies a casa d'una colega couchsurfer, entre les parades del Bart de El Cerrito Plaza i El Cerrito del Norte. Un poble amb molta caseta petita amb el seu jardí, vaja, un lloc amb més tranquil·litat per viure-hi.

Evidentment, la Bay Area (mapa), engloba moltíssims altres llocs, depenentment de cap a quina zona vulguis anar, al Nord, que seria tot el que hi ha per damunt San Francisco, creuant el Golden Gate Brigde, creuant Sausalito i anant direcció San Rafael, on abans d'arribar-hi, a mà dreta com si anéssim a agafar el pont que va cap a Richmond hi ha la presó coneguda de San Quentin.
També, es pot agafar San Francisco direcció cap al sud de la badia, com si anéssim cap a San José (wiki), tercera ciutat més gran de l'Estat de Califòrnia. Just abans d'arribar-hi us podeu parar a Silicon Valley.

L'Àlex i jo, sols vam estar a San José una nit, per anar a veure un concert, que es feia en un petit local molt conegut dins de l'underground, el Blank Club, on vam tenir la oportunitat de veure un dilluns, els Cute Lepers (Ex-The Briefs). Llavors vam recórrer el centre de la ciutat, on dóna la sensació de ser tot avingudes molt grans, en busca d'algun lloc per menjar a la matinada. Per tant, tampoc us en puc explicar molt, ja que la vaig veure de nit. Però, foteu-li un cop d'ull a la wikipedia perque també hi ha algun que d'altre lloc interessant per veure, si us hi pareu.

Apa, ja sé que en aquest capítol, no he aprofundit gaire turísticament parlant, però vaja, no sempre un es dedica a fer el turista, a vegades fa vida com si fos un ciutadà més del lloc on va, jeje!!

Un parell de capítols més crec, i donaré per acabada l'aventura d'aquest viatge al yankee!!

Salut!!

Sr. Crustaci

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada