divendres, 7 de maig del 2010

Yosemite National Park


Sens dubte, un dels millors llocs a opinió personal, va ser Yosemite (web). I ja no us explico si sou uns apassionats a la muntanya, a fer excursions, rutes, senders, aquest és el vostre lloc. Com és evident, una bona època per aprofitar el parc en la seva més gran extensió és quan no esta nevat.
Aquí teniu a El Capitan (wiki), una roca vertical de 910 metres. Un dels reclams més aclamats per la gent que fa escalada, eh Jordi!!

Bé, després de dormir al pàrquing de la bolera a Oakhurst, vam anar a esmorzar al cafè del dia anterior quan vam arribar, el de la parella que ens va deixar el portàtil. Van sorprendre's de tornar-nos a veure per allà. Els vam explicar la moguda del dia anterior i que necessitàvem cadenes. Ells ens van tornar a ajudar, varen trucar-nos a un lloc per saber si en llogaven o les venien, i ens van indicar. Quin detall, aquí sí que se'ls hi ha de deixar "tips"(propina), per l'ajuda i l'amabilitat en el tracte rebut. Ens acomiadem, ara sí, ja no contem en tornar-hi, jeje!!

Com que no ens la volíem jugar més amb la carretera de l'entrada sud del parc, decidim anar a veure lo de les cadenes i de pas ja tirem cap a l'entrada sud-oest, que pel que sembla la carretera pinta millor. Passem de comprar cadenes al lloc on ens havien recomanat, valen molta pasta i no les volem comprar, les volem llogar i no en tenen per llogar. Tirem.

Arribem al poblet de Mariposa (wiki), i veiem una oficina d'informació turística a peu de carretera. Ens hi parem i preguntem. Al mateix poblet hi ha dels pocs llocs on es poden llogar cadenes. Hi anem a investigar. Està aprop d'allà, ens hi arribem i el lloc és diu Napa, és com una cadena d'establiments tipus pels gironins Establiments Coll o Bosch S.A., llocs de recanvis per a l'automòbil. Ens les lloguen noves per estrenar a encara no 15 € el joc durant 7 dies. Flipem, els hi tornem a preguntar, per 7 dies?? sí! Collons, quin bon rotllo de gent, aquí no et foten el pal. Són molt confiats, i no ens demanen cap tipus de carnet per deixar, sols una petita fiança de encara no 25 $ per si no les retornes. Tot i així, si els hi fotessis el pal, et sortirien a compte, que no és el nostre cas, ja,ja!!

Molt bé, ara sí, ja preparats per si ens surt algun imprevist amb la neu, posem rumb cap a agafar la carretera 140 direcció a El Portal, l'últim poblet just abans d'entrar per l'entrada sud-oest del parc. Arribem al control del Yosemite (wiki), passe vip i com si fóssim de la família, cap dins!

Als pocs quilòmetres veiem un encreuament, que és el que parteix les diferents rutes del parc. La 41, que és la que ve de l'entrada sud, la Wawona road, que ahir vam descartar pel mal temps i avui per precaució de neu ja que és molt llarga i puja amunt per tornar a baixar. També hi ha, una carretera secundària, anomenada "Big Oak Road" que empalma un xic més amunt amb la carretera 120, la "Tioga Pass" l'única que travessa tot el parc de oest a est i que molta gent recomana, sobretot pel paisatge, però malauradament, a l'hivern aquest pas està tancat per culpa de les nevades. Fins que no ve el bon temps no l'obren. Et condueix fins a l'altre costat, a empalmar amb el Mono Lake (wiki), un llac interessant per la seva forma amb una illa al mig. Llàstima, perque per la ruta 120 passes pel costat d'estanys més petits i puges muntanya. Ha de ser visualment interessant!

Continuem per la carretera 140, que et porta just on esta el Yosemite Village, i de pas al mig del parc, i una de les zones que concentra més visitants. Arribem, i anem a informar-nos per l'hora que és si podem fer alguna ruta així no molt llarga, perque se'ns farà fosc aviat. Ens recomanen, la que queda més propera, la ruta que puja a la Yosemite Fall (wiki). És un sender de si mal no recordo d'uns 6 kms que et condueix fins al capdamunt de la cascada (foto) en qüestió.

Fem un mos per agafar forces i anem a veure la cascada des de baix. Déu ni do amb el saltant d'aigua, li fot castanya. Fotos de rigor, i a buscar el sender per pujar-hi. El principi del camí, que és serpentejat, puja i puja, clar, s'ha de remuntar la pendent i no vegis, a l'hivern amb un xic de roba el damunt, comences a suar la cansalada, ja,ja!!

Ja comencem a estar amunt, i les vistes ja es poden començar a gaudir. Quina vegetació que tenen a Califòrnia, xd! Cau algun floc de neu tímidament. Arribem a un punt, que el camí sembla no molt clar, però a mi m'agrada ser intrèpid i tot i que no queda molt de temps per fer-se fosc, continuem una mica més. Arribem molt aprop d'un costat de la paret per on veiem la cascada caure. Sembla que quan arriba a baix es torna neu, que curiós, potser és l'efecte òptic de la nostra vista, jaja!!

Veiem, que hi ha tros encara per pujar amunt, i evidentment, no portem cap lot, llum o alguna cosa per il·luminar, així que mitja volta i cap a la furgona. Arribem ja un xic fosc a baix de tot.
Pillem la furgona, i anem a investigar si està obert el càmping que hi ha. L'horari d'atenció al visitant està tancat i fins demà no obren. Bueno, cap problema, ja ens espavilarem. Anem a donar voltes pel complexe, i trobo un treballador, li dic si existeixen dutxes, ja que al caminar, sols hem vist que tendes/cabanya tipus "Guantànamo" perque ens entenguem, jaja, i cap lloc per dutxar-se. Ens indica que n'hi ha unes. Joder, no les podien amagar més!!

Necessitàvem una dutxa urgent, xd!! Quin gust poder-se dutxar amb aigua calenta en ple hivern. Sopar a dins la furgo, unes converses i a sobar-la. Demà tenim intenció d'anar a fer una ruta una mica interessant per unes altres cascades darrera del Half Dome (wiki).

Us deixo amb una instantània del Half Dome en qüestió!! Més Yosemite, pròxim capítol!

Que la disfruteu visualment!!

Sr. Crustaci

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada