divendres, 21 de maig del 2010

San Francisco - 2n Part


Bé, continuem la segona part del recorregut per San Francisco. El vam deixar aparcat baixant pel barri de Marina, un altre dels barris de classe burgesa, esdevingut per la gent jove adinerada de la ciutat que s'hi ha traslladat. Si baixem del barri de Marina cap a tocar de l'aigua, ens trobarem amb la zona de Fort Mason (foto) on trobareu el museu Italo-Americà a mà esquerra i si tirem cap a la dreta direcció a Fisherman's Wharf (wiki), vorejant la costa, trobarem un tros de passeig en forma de C, que entra cap a dins de la badia, des d'on està feta la foto que teniu aquí al damunt mirant cap al centre de la ciutat, on es pot observar la Coit Tower (dalt de tot del turo a mà esquerra), la Transamerica Pyramid (la punxa que es veu al mig de la foto i que comença el Financial District) i a mà dreta, es veu el barri de Russian Hill (wiki), on si pujessim rectes per Hyde Street aniríem a petar al mític carrer que fa zigues-zagues ajardinat, Lombard Street.

Si girem la vista cap a l'aigua, tindrem una magnífica vista més propera de l'illa d'Alcatraz, que fou del 1934 al 1963 una presó. Avui en dia es pot visitar tot agafant uns vaixells des del port d'Embarcadero (mapa). Seguim vorejant la costa de San Francisco i arribem a Fisherman's Wharf, zona comercial i 100% turística, on trobareu tot de botigues per comprar souvenirs i més. Al Pier 39 (wiki), hi trobareu unes passares dins de l'aigua que no es permet l'entrada a la gent, ja que hi tenen un dels seus valors preuats en quan a mamífers es tracta, les foques. Això sí, si aneu pel vespre i no us agraden les olors fortes, jo de vosaltres hi aniria de dia, ja,ja!!

Just mirant cap a la ciutat, veureu un dels primers turons que us deia, on hi ha la Coit Tower, al barri de Telegraph Hill (wiki). Sembla allà mateix, però hi ha una bona pujadeta. A la que feu la curva per l'avinguda ja entrareu a Embarcadero (wiki), el port turístic actual de la ciutat. Us podeu arribar fins a visualitzar el Bay Bridge, el pont que va cap a Oakland i la resta de la Bay Area, que és un pont digne d'admirar, per la senzillesa de l'estructura i curiós perque els vehicles uns van per dalt i els altres per baix. Just abans d'arribar al pont, al costat de l'edifici Ferry Building, comença l'avinguda llarguíssima de Market Street, potser l'avinguda més comercial de la ciutat, per on per sota passa el metro i el Bart. A un costat teniu el Financial District (foto aèria) que empalma més endavant amb South of Market, una zona que segons per on caminis del mateix barri, no és molt recomanable anar-hi a peu quan ja és fosc o a altes hores de la matinada. A l'altre costat, mirant cap a la Transamerica Pyramid, just uns carrers més enllà, deixeu Financial District (wiki) per entrar al mític barri xino, com no Chinatown (wiki). Una de les comunitats de xinos més importants d'Estats Units.

És curiós donar-se una volta pel barri, on tot està replet de restaurants i botigues, una al costat de l'altre. Si mai aneu a menjar-hi, sobretot tingueu en compte, si en el restaurant no hi ha cap comensal del país menjant, senyal que el menjar no és del tot interessant, jeje!!
Si baixeu per Grant Ave direcció Market Street, us trobareu amb el símbol per excel·lència del barri i punt de partida del mateix, la Chinatown Gate (foto). També per un dels carrers que es creua amb Grant Ave, puja el mític tramvia, en una de les 3 rutes que fa. En fi, és tot un bullici de gent pels carrers. A sobre, just el mateix dia que vam arribar vam enganxar la celebració de l'any nou xinès, que ho solen celebrar a finals de Febrer.

Per tota aquesta zona compresa entre Chinatown, Financial District i voltants, podeu trobar llocs turístics com la Jackson Square, la Columbus Tower, la OldMary's Saint , la Transamerica Pyramid, el Wells Fargo Museum o el Bank ofAmerica .

Si tornem dins del barri del Financial District, entre les parades de metro de Montgomery Street i Powell Street mirant direcció a South of Market, trobariem llocs per visitar com: Cartoon Art Museum, San Francisco MOMA Center o el YerbaBuena Center for the Arts .

Pujant per Makert Street, us trobareu tot de grans botigues i centres comercials que són per parar boig. Però sempre és interessant fotre el xafarder per veure que hi ha, i a vegades et pots trobar amb sorpreses.

Llavors ja tornaríem cap al barri de Mission on m'allotjava.

Tot i així m'he deixat alguns barris que passo a ressenyar-vos ja que al fer diferents rutes, no sempre es poden posar totes per fer-les degudament:

Si us passeu pel barri de Haight Ashbury (wiki), us trobareu sobretot si agafeu el carrer principal, el Haight Street, tot de gent jove, tocant pels carrers, deambulant, tirats per terra. És el que fou en el seu dia, el barri hippie per excel·lència de la comunitat san fransciscana. Al final del carrer direcció cap al Golden Gate Park, us trobareu amb una botiga molt mítica, un dels "stores", botigues més importants en quan a música independent es tracta, Amoeba Music. També al llarg del mateix carrer tot de botigues "vintage", algunes cares, d'altres on trobareu roba de segona mà a bons preus. També molts de petits bars, cafeteries i restaurants, com alguna que d'altre botiga de música més. Hi ha un parell de parcs interessants, un de planer, com és el Panhandle, i el Buena Vista Park, que aquest ja s'ha de fer cames per arribar-hi.

Deixant aquest barri, i baixant cap a buscar el JapanTown (wiki), pots passar-te per Alamo Square, que és un dels mítics llocs on hi ha una de les postals típiques de San Francisco, les cases victorianes "Painted Ladies" del carrer Steiner Street. Baixant avall, ni mai més ben dit, i direcció a l'aigua, arribareu al petit tros que és el JapanTown (mapa), tot un petit sector dedicat a la cultura japonesa.

En fi, segurament em deixi molts altres llocs, però clar, no tots venen de pas, i t'has d'anar desviant, podríem citar altres turons verds, com serien el Lafayette Park, al barri de Pacific Heights, que torna a pujar amunt, on encara si pot observar alguna vista d'alguna zona de la ciutat, però molt envoltada d'edificis. Si baixéssim d'aquest parc pel carrer Gough Street, passaríeu per davant de l'Octagon House, una casa de fusta de forma octogonal.

També al costat del barri de Mission hi ha el barri de Potrero Hill, que ja toca una part cap al sector polígon industrial que hi ha al barri de Dogpatch.

Sempre està bé veure coses turístiques, però també és molt bo per veure la realitat d'un lloc, passar-te per altres llocs que no són tant turístics, sempre hi quan s'hi vagi de dia, per evitar perills quotidians.

Bé, això, és més o menys a grans trets, el recorregut que vaig fer, entre la primera part descrita al mes d'abril en aquest blog i la segona, aquesta. Evidentment, no és una ruta per fer amb un sol dia, ja que servidor es movia amb bicicleta i clar, vas més a la idea. Però si us esteu entre 4, 5, 6 o 7 dies, podreu visitar amb més calma tot el que us he comentat i aprofitar per fer alguna escapada fora de San Francisco, com per exemple arribar-vos a Berkeley (wiki).

Apa, doncs, fins a nous capítols, on pròximament, comentarem un xic per sobre alguna zona a destacar de la Bay Area.

Salut viatgers/es!!

Sr. Crustaci

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada